Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i dopredsjednik Skupštine Adem Ribić učestvovali u radu Skupštine evropskih regija u Briselu

 

Na poziv Skupštine evropskih regija, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Đorđa Kojić i dopredsjednik Skupštine Adem Ribić su u periodu od 30. 11. do 3. 12. boravili u Briselu kako bi učestvovali u radu upravljačkog tijela ove organizacije. 

Prisustvovali su većem broju radnih sastanaka s predstavnicima regionalnih predstavništava, političkim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u Belgiji, predstavnicima poslovne zajednice i diplomatskog kora.

Također, delegacija Brčko distrikta BiH je učestvovala u radu generalne sjednice Skupštine evropskih regija (AER). Za predsjednicu Skupštine evropskih regija reizabrana je dosadašnja predsjednica Hande Ozan Bozatli dok su za dopredsjednike, izabrani švedski političar Magnus Bertson i britanski predsjednik Hampshire okruga Roj Peri.

4

Zbog efektivnosti, delegacija Brčko distrikta BiH je održala više odvojenih i zajedničkih sastanaka. Predsjednik Kojić se sastao s predstavnikom Kiparske zajednice općina i gradova dok se dopredsjednik Ribić sastao s gradonačelnikom turske općine Edirne.

Također su ostvareni kontakti i održani sastanci s predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Belgije te s preduzetnicima koji vode porijeklo iz BiH i tom prilikom je razmatrano na koji način oni mogu dati doprinos razvoju preduzetništva i uloge mladih u tim procesima.

Delegacija Brčko distrikta BiH je pored Skupštine evropskih regija, prisustvovala radnim sastancima u Vijeću regija Evrope kao i Parlamentu EU. 

August 2017
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 107 gostiju i nema prijavljenih članova