Održana četvrta vanredna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH

4-vanredna-sjednica-1

Brčko 19. 07. 2017. Skupština Brčko distrikta BiH donijela je danas, na četvrtoj vanrednoj sjednici, odluke o pristupanju izradi 12 regulacionih planova. 

4.-vanredna-sjednica-3Pet odluka odnosi se na izradu novih regulacionih planova: „Kolobara I“, „Kolobara II“, „Klanac“, „Rijeke I“ i izvorište vode „Plazulje I“. Preostalih sedam odluka odnosi se na pristupanje izradi  izmjena i dopuna postojećih regulacionih planova u stambenim naseljima „Š“ i „Srpska Varoš“ kao izmjene i dopune regulacionih planova u dijelovima stambenih naselja „Meraje“, „Grčica“, „Ivici“, „Mujkići II“ i urbano područje „Gornji Rahić“.

Obrazlažući zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH rekao je da postoji objektivna potreba da se ubrzaju aktivnosti oko donošenja novih i izmjena i dopuna postojećih regulacionih planova jer su neki od njih istekli prije više godina.

- Za ubrzanu proceduru opredijelila nas je i činjenica da je nadležno odjeljenje pripremilo sve za raspisivanje javnog poziva za izbor nosioca izrade regulacionih planova. Jedan od razloga je i izgradnja kružnih tokova koju je Skupština povjerila JP “Putevi Brčko“ - rekao je gradonačelnik Milić.

Razlozi pristupanju izmjenama i dopunama regulacionih planova su i nedostaci koji se  ogledaju u neusaglašenosti katastarskih podloga, jer su izrada i usvajanje regulacionih planova dugo trajali, zbog čega se javljaju problemi kod izdavanja lokacijskih uslova objasnila je Svjetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

                                                                     

                                                                                 

August 2017
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 120 gostiju i nema prijavljenih članova