Zakazana 17. redovna sjednica Skupštine

mala PripremniNa današnjem pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH dogovoreno je da nova, 17. redovna, sjednica Skupštine bude održana u srijedu 11. oktobra.

Pred poslanicima će se naći Zakon o izmjeni Zakona o budžetu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima Brčko distrikta BiH u drugom čitanju. Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Odluku o sadržaju liste lijekova koji nisu na esencijalnoj listi lijekova za potrebe korisnika stalne osnovne novčane pomoći i saglasnost na Odluku o sufinansiranju dijela troškova lijekova s esencijalne liste lijekova za osiguranike Brčko distrikta BiH – korisnike stalne osnovne novčane pomoći.

Foto 02 Esed Kadrić predsjednik Skupštine BD BiH

„To će olakšati nabavku lijekova i smanjiti troškove ovoj kategoriji građanstva“, rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. On je kao jednu od zanimljivijih tačaka narednog skupštinskog zasjedanja izdvojio dopis Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH u vezi s utroškom grantova za 2017. godinu. Dogovoreno je da se obavještenje koje je dostavljeno poslanicima razmatra kao informacija koja će biti dopunjena podacima Direkcije za finansije.

„Definitivno je momenat da se raspravi šta su to zakonske obaveze a šta nisu jer se ovako stvara percepcija da 80 miliona budžetskih sredstava trošimo na bespotrebna davanja, a glavnina tog novca ide na socijalna davanja i druge zakonske obaveze koje ima  Distrikt“, rekao je predsjednik Kadrić.

Poslanici će razmatrati i Informaciju o stanju bezbjednosti za period januar - juni  2017. godine, a u dnevni red 17. redovne sjednice uvršteno je i više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta BiH za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva u nekoliko mjesnih zajednica.

Foto 01 Pripremni sastanak

Prije početka 17. redovne sjednice Skupštine, poslanici će završiti 16. redovnu sjednicu prekinutu 27. septembra 2017. godine. Razmatrat će Informaciju o sprovođenju svih postupaka za utvrđivanje i naplatu akcize od strane Porezne uprave Brčko distrikta BiH kao i još nekoliko informacija čije je razmatranje bilo predviđeno dnevnim redom prethodne sjednice Skupštine.

Februar 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 134 gostiju i nema prijavljenih članova