Prezentacija projekta zaobilaznice oko Brčkog

mala Brcko 01 Prezentacija projekta zaobilaznice

 

 

 

U organizaciji Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline Skupštine Brčko distrikta BiH poslanicima Skupštine i članovima Vlade prezentovan je projekat zaobilaznice oko Brčkog.

 

Brcko 01 Prezentacija projekta zaobilaznice

Radoslav Bogićević, predsjedavajući Komisije rekao je da je prema zaključku Skupštine ova komisija imala obavezu da poslanicima i Vladi predoči informacije o realizaciji  projekta i probleme koje treba riješiti kako bi zaobilaznica bila završena te da su s tim ciljem organizovali prezentaciju koju su obavili predstavnici JP „Putevi Brčko“.

„Naša je procjena da će za završetak radova na zaobilaznici, trebati maksimalno još dva milina eura“, rekao je Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi Brčko“. Pojasnio je da je uobičajeno da se ovakvim ugovorima planiraju nepredviđeni radovi do 10 posto, što ovdje nije bio slučaj ali da će zbog ušteda koje su napravljene taj procent biti manji. Dodao je da je riječ o 40 novih pozicija koje nisu predviđene projektom a koje je, u prvom redu zbog bezbjednosti, bilo neophodno uraditi. 

Brčko 02 Zaobilaznica

O dodatnom zaduženju za zaobilaznicu koja se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 28,5 miliona eura, odlučivat će Vlada i Skupština.

„Mislim da poslije ovoga neće biti nikakvih problema da se JP “Putevi” zaduži sa dodatnih 2 miliona eura. Za to moraju dati saglasnost i Vlada i Skupština. Valjda će biti toliko mudrosti da to što prije uradimo i što prije počnemo koristiti ovu zaobilaznicu“, rekao je Radoslav Bogićević, predsjedavajući Komisije za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoline Skupštine Brčko distrikta.

Brčko 03 zaobilaznica

Na trasi dugoj 18, 5 kilometara do sada je urađeno između 70 i 80 posto posla dok je stepen finansijske realizacije oko 60 posto. Predviđeno je da kompletni radovi na ovom najvećem infrastrukturnom objektu Brčko distrikta BiH budu završeni do jeseni iduće godine.