Članovi skupštinske Komisije za evropske integracije bili u studijskoj posjeti Hrvatskom saboru

mala Sabor HR  posjeta Komisije za EI 1 kao malaPredsjedavajući i članovi Komisije za evropske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH Uroš Vojnović, Alija Denjagić, Ćazim Dačaj, Ilija Marić i Nenad Kojić posjetili su u utorak, 7. novembra 2017. godine, zajedno s predstavnicima Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske i predstavnicima komisija za evropske integracije Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatski sabor u Zagrebu.

 

Cilj studijske posjete, koju je organizovala Misija Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju u BiH (OSCE), bilo je upoznavanje s hrvatskim iskustvima u smislu uloge parlamenta u procesu evropskih integracija. Delegaciju entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta BiH primio je Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za evropske poslove Hrvatskog sabora i članovi ovog odbora koji su govorili o radu i iskustvima ovog parlamentarnog tijela Hrvatske u procesu pridruživanja zemlje Evropskoj uniji. Na sastanku je konstatovana široka podrška Hrvatske procesu evropske integracije Bosne i Hercegovine.

Sabor HR  posjeta Komisije za EI 1 kao mala

Tokom posjete Hrvatskom saboru članovi komisija i odbora za evropske integracije entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta BiH sastali su se i s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mirom Kovačem i članovima ovog odbora, kao i s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Rajnerom i saborskom zastupnicom Vesnom Pusić.