Održan pripremni sastanak za 19. sjednicu Skupštine

mala Pripremni sastanak  Foto 1U okviru priprema za održavanje 19. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH predsjednik Skupštine Esed Kadrić održao je danas  pripremni sastanak sa šefovima poslaničkih klubova. 

 

Sjednica je zakazana za narednu srijedu, 15. novembra. U dnevni red je uvršten Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH u prvom čitanju. Razmatrat će se odluka o provođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu.

Pripremni sastanak  Foto 2

„Donijeli smo odluku da se provede javna rasprava o nacrtu ovog zakona kako bi svi zainteresovani dali doprinos za izglasavanje što kvalitetnijeg prijedloga. Uvrstili smo i deklaraciju koja se odnosi na određenje Skupštine Distrikta da buduća trasa autoputa Beograd-Sarajevo ide preko područja Brčko distrikta BiH“, rekao je predsjednik Kadrić.

Izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta Skupština će razmatrati u hitnoj proceduri, na prijedlog Komisije za budžet i finansije.

„S obzirom da nadležne institucije, koje je Skupština obavezala svojim zaključkom nisu pripremile izmjene i dopune ovog zakona, povjerili smo taj posao nadležnoj Komisiji“, rekao je predsjednik Kadrić, dodajući da će se od direktora Direkcije za finansije tražiti odgovornost za nepostupanje prema skupštinskom zaključku.

Pripremni sastanak Foto3

Na 19. redovnoj sjednici bit će razmatrano i više informacija među kojima i Informacija o novoj zgradi Policije, a u dnevni red je i ovog puta uvršteno više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa.