Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH

mala Javna rasprava foto 1U skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH danas je u Skupštini održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih  proizvoda, koju je organizovala  Komisija za rad zdravstvo i socijalnu zaštitu. Tomislav Stjepanović, predsjedavajući ove Komisije rekao je da će mišljenja i prijedlozi s javne rasprave biti dostavljeni poslanicima Skupštine. Podsjetio je na osnovne odredbe iz Nacrta ovog zakona  i rekao da će se njegovim donošenjem uvesti zabrana korištenja duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima, u institucijama ali i ugostiteljskim objektima gdje će se morati vidljivo označiti i adekvatno izolovati prostor za pušače. 

Javna rasprava foto 1

Lidija Ljubojević, članica Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu podsjetila je da ovakav propis postoji svugdje u okruženju i da je neophodno da se donese i u Brčko distriktu BiH.

„Podržat ćemo donošenje ovog zakona i vjerujemo da će on riješiti problem jer pušenje šteti svima, a posebno nama koji smo oboljeli“, rekla je Enisa Rendić, predsjednica Udruženja distrofičara Brčko distrikta.

Zaključci s javne rasprave bit će pretočeni u amandmane na Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu. 

Javna rasprava foto 2

Februar 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 119 gostiju i nema prijavljenih članova