Predsjednik i potpredsjednik Skupštine na svečanom otvaranju poslovnog objekta u Plazuljama

mala Bili Brig foto 01Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović prisustvovali su danas svečanom otvaranju poslovnog objekta Bili Brig d.o.o. u Brčkom.

Ovaj objekat od hiljadu i sto kvadratnih metara otvoren je u Plazuljama na površini od oko četiri hiljade kvadratnih metara a vrijednost investicije je milion i dvjesta hiljada KM. Bili Brig d.o.o. je preduzeće iz Gruda koje se bavi uvozom, distribucijom i prodajom brendiranih pića, a svoje poslovnice osim u Brčkom ima u Sarajevu i Banjoj Luci.

Bili Brig foto 01

„Poslovnom jedinicom u Brčkom, koja zapošljava 25 osoba, pokrivamo sjeveroistočni dio BiH, snabdijevamo oko hiljadu i petsto kupaca a prihod koji ostvarujemo po tom osnovu je dvanaest miliona KM ili 28% ukupnog prihoda firme“, rekao je Rosan Šimić, direktor d.o.o. Bili Brig.

Svečanim presijecanjem vrpce novi objekat otvorili su direktor Šimić i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je rekao da je ovim poslovnim potezom Bili Brig d.o.o. pružio šansu Brčko distriktu da se pokaže kao dobro poslovno okruženje.

Osim predstavnika Skupštine, Vlade i drugih institucija Brčko distrikta svečanosti su prisustvovali i brojni predstavnici poslovne zajednice u Brčko distriktu BiH.

Bili Brig foto 02