Predsjednik Skupštine razgovarao sa članovima Organizacionog odbora Bajramskog turnira

mala Organizacioni odbor Bajramskog turnira foto 01Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, primio je danas članove Organizacionog odbora 15. bajramskog turnira koji počinje sutra 23. 12. 2017. godine i trajat će do 5. 1. 2018. godine.

„Želja mi je da još jednom dam svoj doprinos realizaciji Bajramskog turnira koji po masovnosti i kvalitetu predstavlja jedan od značajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH i ima svoje posebne vrijednosti. Nadam se da će ovaj turnir i afirmacija malog fudbala biti podsticaj generacijama, posebno osnovnoškolcima da se bave ovim sportom kako bi se razvijali i bili zdrave generacije koje će graditi ovu zajednicu“ rekao je predsjednik Kadrić.

Senad Bešić, član Organizacionog odbora,  rekao je da se ove godine očekuje učešće blizu 90 ekipa u svim kategorijama, a za najuspješnije učesnike turnira pripremljeni su pehar,  medalje i  nagradni fond od 10.000 KM.

Dodjeljena plaketa Organizacionog odbora Bajramskog turnira Foto 2

Za dosadašnji doprinos u organizaciji i održavanju Bajramskog turnira u Brčko distriktu BiH predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću uručena je plaketa Organizacionog odbora.

Plaketa je uručena i poslaniku Skupštine Zijadu Nišiću koji je također prisustvovao današnjem prijemu i razgovoru s članovima  Organizacionog odbora.

Dodjeljena plaketa Organizacionog odbora Bajramskog turnira Foto 3