Predstavnici Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH organizovali tradicionalni novogodišnji prijem

mala Foto 1Tradicionalnim novogodišnjim prijemom u organizaciji predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta BiH obilježen je završetak 2017. poslovne godine.

Pozdravljajući predstavnike političkog, privrednog, kulturnog života i vjerskih zajednica zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić  rekao je da praznična okupljanja na najbolji način odražavaju raznolikost koja Brčko distrikt izdvaja od drugih sredina u BiH.

Foto 2

„Ovo zajedništvo tri konstitutivna naroda, nacionalnih manjina i dolazak pripadnika svih konfesija govori da smo odlučni da na ovom prostoru gradimo suživot u različitosti. To nije nimalo lagan posao, već posao koji zahtijeva puno odricanja, strpljenja i dogovaranja“, rekao je Domić.

Foto 3

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da vjeruje da će naredna godina biti godina u kojoj će se rad Skupštine i Vlade moći bolje mjeriti i prepoznati u odnosu na godinu koja je protekla u traganju za najboljim rješenjima.

„Najvažnije je bilo sačuvati političku stabilnost Brčko distrikta bez koje se ne bi moglo ništa uraditi u ovoj lokalnoj zajednici. Cijenim da smo u tome uspjeli i očekujem da će godina koja dolazi biti godina u kojoj će Vlada Skupštinu zatrpati svojim inicijativama kako bi mogli donijeti najbolje odluke za Brčko i naredne godine, kada budemo na polovini mandata, mjeriti naše rezultate“, rekao je predsjednik Kadrić.

Foto 1

Osvrćući se na proteklu godinu Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog rekao je da godina koja je protekla nije potrošena uzalud i da se radilo na pripremama projekata čija bi realizacija trebala uslijediti u narednoj godini.

„Mislim da ovu godinu završavamo s političkom i ekonomskom stabilnošću i nadom da ćemo u 2018. godini ostvariti najveći dio onoga što smo zacrtali“, rekao je gradonačelnik Milić.

Predstavnici Vlade i Skupštine čestitali su katolički i pravoslavni Božić i  poželjeli sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

U muzičkom dijelu programa priređenog za zvanice novogodišnjeg koktela nastupili su Aleksandra Veselić, profesorica solo pjevanja i Aleksa Marković s Odsjeka solo pjevanja Osnovne muzičke škole u Brčkom.

Foto4