Održana 23. redovna sjednica Skupštine

mala 23.sjednica SkupstinePoslanici Skupštine Brčko distrikta BiH završili su sinoć 23. redovnu sjednicu.

Na prijedlog Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata poslanici su po hitnom postupku usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima čime su obezbijeđeni uslovi pružanja usluga parkiranja na javnim površinama na prostoru Distrikta u skladu s presudom Apelacionog suda koji je osporio ranija rješenja sankcionisanja zbog neplaćanja usluge parkiranja. Izmjenama i dopunama ovog zakona propisano je da se korisnicima koji ne plate uslugu parkiranja obavezno izdaje nalog u visini dnevne karte parkiranja, čija će cijena biti utvrđena cjenovnikom Javnog preduzeća “Putevi Brčko”.

23.sjednica Skupstine Foto 2

Poslanici su razmotrili i usvojili Izvještaj o radu Vlade Brčko distrikta za 2017. godinu kao i Program rada Vlade za ovu godinu. Usvojen je program rada Direkcije za finansije Brčko distrikta za ovu godinu. Skupština je dala saglasnost na poslovne planove za 2018. godinu JP „Luka Brčko“, JP „Putevi Brčko“ i JP „Radio Brčko“. Usvojeno je i više odluka o utvrđivanu javnog interesa Brčko distrikta BiH za izgradnju putne infrastrukture u mjesnim zajednicama kao i revidirani Akcioni plan Skupštine Brčko distrikta BiH za unapređivanje njene uloge u procesu evropskih integracija.

Na prijedlog Komisije za rad zdravstvo i socijalna pitanja Informacija o stanju u zdravstvenoj zaštiti  Brčko distrikta je povučena i bit će razmatrana na posebnoj sjednici Skupštine.

Poslanici Skupštine razmatrali su Informaciju o odlukama o privremenoj mjeri zabrane prometa trupaca izvan teritorije entiteta u BiH koju je predložio poslanik Halil Ljuca. Donesen je zaključak kojim se zadužuju Vlada i gradonačelnik Brčko distrikta BiH da u cilju zaštite privrednika Brčko distrikta BiH i otklanjanja štete koja je nastala zbog zabrane prometa trupaca izvan teritorije Republike Srpske i Federacije BiH stupe u neposredne razgovore s nadležnima u entitetima radi ukidanja ili promjene odluka kojima je to regulisano. 

Februar 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 130 gostiju i nema prijavljenih članova