Prekinuta 25. redovna sjednica Skupštine. Nastavak za 15 dana.

14. februar 2018.

Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH usvojili su danas na 25. redovnoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH u prvom čitanju, dok je razmatranje Nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici u drugom čitanju odloženo za narednu sjednicu Skupštine.

Opširnije...

Zasjedala Komisija za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu BiH

za praćenje primjene Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu BiH razmatrala je i usvojila Izvještaj o obilasku lokacija za izgradnju spomenika i simbola po zahtjevima pet mjesnih zajednica. Članovi ove komisije obišli su u srijedu 7. 2. 2018. godine lokacije za izgradnju spomenika i simbola i razgovarali s podnosiocima zahtjeva u mjesnim zajednicama Gluhakovac, Meraje, 4. juli, Brezovo Polje i Brod. Zajedno s članovima Komisije lokacije su obišli i predstavnici Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

Opširnije...

Okončana javna rasprava o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta BiH za 2018. godinu

U skladu s odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH, Komisija za budžet uspješno je organizovala i sprovela javne rasprave o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta za 2018. godinu.

Opširnije...

Predsjednik Skupštine primio mlade ambasadore pomirenja iz deset gradova u BiH

9. 2. 2018.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić razgovarao je danas s mladim ambasadorima pomirenja iz deset gradova u BiH koji s udruženjem Magacin Kabare iz Sarajeva realizuju projekt „re:Generacija“ koji ima za cilj da edukuje i motiviše mlade da zagovaraju pomirenje i suživot svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

Opširnije...

25. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

Sjednica će se održati 14. februara 2018. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.

Opširnije...

Utvrđen dnevni red 25. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH

8. 2. 2018.

Šefovi zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su se na pripremnom sastanku da se 25. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 14. februara 2018. godine.

Opširnije...