Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu BiH

mala Javna rasprava foto 1U skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH danas je u Skupštini održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih  proizvoda, koju je organizovala  Komisija za rad zdravstvo i socijalnu zaštitu. Tomislav Stjepanović, predsjedavajući ove Komisije rekao je da će mišljenja i prijedlozi s javne rasprave biti dostavljeni poslanicima Skupštine. Podsjetio je na osnovne odredbe iz Nacrta ovog zakona  i rekao da će se njegovim donošenjem uvesti zabrana korištenja duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima, u institucijama ali i ugostiteljskim objektima gdje će se morati vidljivo označiti i adekvatno izolovati prostor za pušače. 

Opširnije...

Utvrđen dnevni red 20. redovne sjednice Skupštine

mala Pripremni sastanak  Foto 1Šefovi poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH dogovorili su danas da se 20. redovna sjednica Skupštine održi u srijedu 29. novembra 2017. godine. Na dnevnom redu će se naći nekoliko prijedloga zakona, više odluka  o utvrđivanju javnog interesa i nekoliko informacija.

Opširnije...

Javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda

U skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH, 23. novembra 2017. godine s početkom u 12 sati, u velikoj sali Skupštine, održat će se javna rasprava o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih  proizvoda.

Odluku i nacrt zakona preuzmite OVDJE!

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH primio kadete Rukometne reprezentacije BiH

mala Rukometaši kod predsjednika SkupštineEsed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH primio je danas Rukometnu kadetsku reprezentaciju BiH. Izrazio je zadovoljstvo ovim susretom i rekao da je veoma rado prihvatio da Skupština Brčko distrikta bude pokrovitelj trodnevnog boravka kadetskih reprezentacija BiH i Slovenije koje će tokom vikenda igrati dvije utakmice.

Opširnije...

Završena 19. sjednica Skupštine

mala 19.sjednica Skupština  Foto 1Skupština Brčko distrikta BiH završila je sinoć 19. redovnu sjednicu. Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima u prvom čitanju nije usvojen jer ponuđenim tekstom nije obezbijeđeno potpuno sprovođenje Presude Apelacionog suda Brčko distrikta BiH u dijelu koji se odnosi na sankcije zbog neplaćanja parkinga. 

Opširnije...

19. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE

mala 18 sjednica foto 1Sjednica će se održati 15. novembra 2017. godine (srijeda) s početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali za sjednice.

Opširnije...

email-login

Trenutno je tu:

Ko je na portalu: 101 gostiju i nema prijavljenih članova