Ime i prezime:
Siniša Golić
 
Datum rođenja:
11. 9. 1972.
 
Mjesto rođenja:
Sarajevo
 
Prebivalište:
Njegoševa 28, Brčko
 
Stranačka pripadnost:
PDP-NS
 
Poslanik od:
29. 12. 2010.
 
Dužnost u Skupštini:
Član Komisije za praćenje rada Vlade,institucija Distrikta i predstavke građana. U prethodnom sazivu Skupštine obavljao je dužnost predsjedavajućeg Komisije za sprovođenje Kodeksa ponašanja poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH i člana Zakonodavne komisije.
 
Stručna sprema:
VSS, diplomirani inžinjer elektrotehnike
 
Strani jezici:
engleski
 
Biografija:
Rođen 11. 9. 1972. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu, na postdiplomskim studijama priprema magistarski rad.
Od marta 2000. godine zaposlen je u Mtel a.d. Banja Luka, Direkcija za marketig i prodaju. 
U periodu od 2002. do 2008. godine radio je i kao asistent na Ekonomskom fakultetu u Brčkom na predmetima smjera Poslovna informatika. Koautor je univerzitetskih udžbenika. 
Predsjednik je Općinskog odbora Partije demokratskog progresa Brčko, čiji je član od 2001.godine. Član je Glavnog odbora Partije demokratskog progresa. 
Oženjen, otac dvoje djece.
 
Kontakt:
Telefon: 049 230 730
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena: Poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.