Održan pripremni sastanak zastupnika. Nova sjednica Skupštine 13. srpnja 2017.

Brčko, 5. srpnja 2017. Zastupnici Skupštine Brčko distrikta održali su pripremni sastanak na kome je utvrđen dnevni red nove, 14. sjednice Skupštine Brčko distrikta koja će biti održana 13. srpnja 2017. godine.

 Pripremni sastanak

Pred zastupnicima Skupštine će se naći više od trideset točaka, među kojima Nacrt zakona o nasljeđivnju, Nacrt zakona o izvanparničnom postupku, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Pravobraniteljstvu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunu Brčko distrikta BiH, u prvom čitanju. U drugom čitanju bit će razmatrani Nacrt zakona o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o obrazovanju u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta BiH. Na dnevnom redu 14. sjednice Skupštine naći će se i set izvješća o reviziji financijskih izvješća Vladinih odjela i institucija. 

– Imat ćemo priliku da razmatramo i usvojimo set odluka koje se tiču utvrđivanja javnog interesa u funkciji realizacije mnogih kapitalnih projekata na području Distrikta, od cestogradnje do vodoopskrbe i drugih važnih infrastrukturnih projekata – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. On je najavio da će se nakon ove sjednice, posljednje prije ljetne pauze, na prvom jesenjem zasjedanju u Skupštini naći veliki broj zakona koji su prošli prvo čitanje.

– Ima mnogo zakonskih propisa koje valja vratiti u raspravu. To su prije svega zakoni koji se odnose na borbu protiv korupcije, zakon o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju i zakon o uspostavljanju tijela za borbu protiv korupcije. Ta dva zakona nismo donijeli i, u izvjesnom smislu, Distrikt ima minus jer to nismo uspjeli riješiti – rekao je predsjednik Kadrić.