Predsjednik Skupštine gostitelj sudionika VI. ultramaratona Vukovar–Srebrenica

Brčko 7. srpnja 2017.  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas će na mostu Brčko–Gunja dočekati sudionike VI. ultramaratona Vukovar–Srebrenica.

       Predsjednik Kadrić odazvao se pozivu Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba da dočeka sudionike ultramaratona Vukovar–Srebrenica, koji  se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

       Ultramaraton  je organiziran u znak sjećanja i počasti žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, Ultramaratonom se želi podići svijesti o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih, navodi se u pozivu.  

       U ultramaratonu  sudjeluje  pet maratonaca koji će u pet etapa prijeći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari), a na pojedinim dionicama pridružit će im se i trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati ovaj projekt.