Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić otvorio Dječju olimpijadu u Brčkom.

Skupstina 01 foto

 

31.08.2017. Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić otvorio je danas Sedmu malu olimpijadu koja se održava u okviru kulturno-zabavne i športske manifestacije „Savski cvijet 2017“.

- Mala olimpijada je najljepši događaj u okviru ove manifestacije i vi ste ono najljepše što ima ovaj grad i gradovi iz kojih dolazite - rekao je predsjednik Kadrić pozdravljajući djecu okupljenu na gradskom stadionu u Brčkom. On je dodao da svako ulaganje u manifestacije ovog tipa ima svoje puno opravdanje i poželio da se druženje i natjecanje mališana na ovoj olimpijadi nastavi idućih godina.

Skupstina 01 foto

- Posebna vrijednost ove manifestacije je u tome što osim iz Brčkog imamo i mališane iz drugih sredina. Promocija športa, posebno u ovom uzrastu je nešto što je plemenito i zbog toga ovu manifestaciju trebamo čuvati i njegovati i u godinama koje dolaze - rekao je predsjednik Kadrić.

Skupstina 02 foto

Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH i Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu, Malu olimpijadu organiziralo je Športsko društvo „Distrikt“ koje se već deset godina bavi tjelesnim odgojem djece uzrasta od tri do šest godina.

Skupstina 04 foto

- Cilj nam je bio da omasovimo ovaj događaj. Bitno je da djeca sudjeluju i zavole šport i da za nekoliko godina možda predstavljaju BiH, svoj grad na pravim olimpijskim igrama - rekao je Adem Velagić, predsjednik Športskog društva “Distrikt“ dodajući da će svako dijete dobiti medalju. Pored mališana iz dječjih vrtića u Brčkom na Sedmoj maloj olimpijadi sudjeluju i djeca vrtića iz Bijeljine, Tuzle i Lopara. 

Skupstina 03 foto