Zakazana 17. redovita sjednica Skupštine

mala PripremniNa današnjem pripremnom sastanku voditelja zastupničkih klubova Skupštine Brčko distrikta dogovoreno je da 17. redovita sjednica Skupštine bude održana u srijedu 11. listopada.

Pred zastupnicima će se naći Zakon o izmjeni Zakona o proračunu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim poduzećima Brčko distrikta BiH u drugom čitanju. Na dnevnom redu je i davanje suglasnosti na Odluku o sadržaju liste lijekova koji nisu na esencijalnoj listi lijekova za potrebe korisnika stalne osnovne novčane pomoći i suglasnost na Odluku o sufinanciranju dijela troškova lijekova sa esencijalne liste lijekova za osiguranike Brčko distrikta BiH – korisnike stalne osnovne novčane pomoći.

Foto 02 Esed Kadrić predsjednik Skupštine BD BiH

– To će olakšati nabavu lijekova i smanjiti troškove ovoj kategoriji građanstva – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH. On je kao jednu od zanimljivijih točaka idućeg skupštinskog zasjedanja izdvojio dopis Pravobraniteljstva Brčko distrikta BiH u svezi sa utroškom dotacija za 2017. godinu. Dogovoreno je da se obavijest koja je dostavljena zastupnicima razmatra kao informacija koja će biti dopunjena podatcima Direkcije za financije.

– Definitivno je trenutak da se raspravi što su to zakonske obveze a što nisu jer se ovako stvara percepcija da 80 milijuna proračunskih sredstava trošimo na bespotrebna davanja, a glavnina tih novaca ide na socijalna davanja i druge zakonske obveze koje ima  Distrikt – rekao je predsjednik Kadrić.

Zastupnici će razmatrati i Informaciju o stanju sigurnosti za razdoblje siječanj–lipanj  2017. godine, a u dnevni red 17. redovite sjednice uvršteno je i više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta BiH za izgradnju i rekonstrukciju ulica i cesta u nekoliko mjesnih zajednica.

Foto 01 Pripremni sastanak

Prije početka 17. redovite sjednice Skupštine, zastupnici će završiti 16. redovitu sjednicu prekinutu 27. rujna 2017. godine. Razmatrat će Informaciju o provedbi svih postupaka za utvrđivanje i naplatu trošarine od Porezne uprave Brčko distrikta BiH, kao i još nekoliko informacija čije je razmatranje bilo predviđeno dnevnim redom prethodne sjednice Skupštine.

Veljaa 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Imamo 133 gostiju i nema članova online