Održan pripremni sastanak za 18. redovitu sjednicu Skupštine

mala Foto 1 Pripremni 18. sjednicePredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić održao je danas konzultacije s voditeljima zastupničkih klubova i zastupnicima o pitanjima koja će biti razmatrana na 18. redovitoj sjednici Skupštine.

Ova sjednica bit će održana nakon što zastupnici zaključe razmatranja točaka sa 17. redovite sjednice, koja će biti nastavljena u srijedu 25. 10. 2017. godine.

Usuglašeno je da se na ovoj sjednici razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Brčko distrikta BiH po žurnom postupku, na prijedlog Povjerenstva za javnu sigurnost i nadzor nad radom Policije.

-Razmatrat ćemo i Nacrt zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu, na prijedlog Kluba zastupnika SDS-a. To je veoma značajan iskorak i cijenim da će ovaj zakon dobiti potporu Parlamenta - rekao je predsjednik Kadrić.

Foto 2 Pripremni 18. sjednice

Dodao je da je u dnevni red uvršteno i više revizorskih izvješća među kojima je najznačajnije Izvješće o reviziji učinka dotacija udrugama građana, nevladinim organizacijama i drugim neprofitnim organizacijama u Brčko distriktu BiH od 2014. do 2016. godine.

- Cijenim da će ovo pitanje izazvati veliku pozornost zastupnika - istakao je predsjednik Kadrić.

Na razmatranju će biti i sedam točaka koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa za Brčko distrikt BiH u svrhu izgradnje cestovne i komunalne infrastrukture.