Prezentacija projekta zaobilaznice oko Brčkog

mala Brcko 01 Prezentacija projekta zaobilaznice

U organizaciji Povjerenstva za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoliša Skupštine Brčko distrikta BiH zastupnicima Skupštine i članovima Vlade prezentiran je projekt obilaznice oko Brčkog.

Brcko 01 Prezentacija projekta zaobilaznice

Radoslav Bogićević, predsjedatelj Povjerenstva rekao je da je prema zaključku Skupštine ovo Povjerenstvo imalo obvezu zastupnicima i Vladi predočiti informacije o realizaciji  projekta i probleme koje treba riješiti kako bi obilaznica bila završena te da su zbog toga organizirali prezentaciju koju su obavili predstavnici  JP „Ceste Brčko“.

-Naša je procjena da će za završetak radova na obilaznici trebati maksimalno još dva milijuna eura - rekao je Miroslav Miškić, ravnatelj JP „Ceste Brčko“. Pojasnio je da je uobičajeno da se ovakvim ugovorima planiraju nepredviđeni radovi do 10 posto, što ovdje nije bio slučaj, ali da će zbog ušteda koje su napravljene taj postotak biti manji. Dodao je i da je riječ o 40 novih pozicija koje nisu predviđene projektom, a koje je, u prvom redu zbog sigurnosti, bilo nužno uraditi.  

Brčko 02 Zaobilaznica

O dodatnom zaduženju za obilaznicu  koja se financira iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 28,5 milijuna eura, odlučivat će Vlada i Skupština.

-Mislim da poslije ovoga neće biti nikakvih problema da se JP Ceste zaduži s dodatnih 2 milijuna eura, a suglasnost za to moraju dati i Vlada i Skupština. Valjda će biti toliko mudrosti da to što prije uradimo i što prije počnemo koristiti ovu obilaznicu - rekao je Radoslav Bogićević, predsjedatelj Povjerenstva za komunalnu, javnu djelatnost i zaštitu okoliša Skupštine Brčko distrikta.

Brčko 03 zaobilaznica

Na trasi dugoj 18,5 kilometara do sada je urađeno između 70 i 80 posto posla dok je stupanj financijske realizacije oko 60 posto. Predviđeno je da kompletni radovi na ovom najvećem infrastrukturnom objektu Brčko distrikta BiH budu završeni do jeseni iduće godine.