Članovi skupštinskog Povjerenstva za europske integracije bili u studijskoj posjeti Hrvatskom saboru

mala Sabor HR  posjeta Komisije za EI 1 kao mala

Predsjedatelj i članovi Povjerenstva za europske integracije Skupštine Brčko distrikta BiH Uroš Vojnović, Alija Denjagić, Ćazim Dačaj, Ilija Marić i Nenad Kojić, zajedno s predstavnicima Odbora za europske integracije i regionalnu suradnju Narodne skupštine Republike Srpske i predstavnicima povjerenstava za europske integracije Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bili su u utorak, 7. studenoga 2017. godine, u posjeti Hrvatskom saboru u Zagrebu.

 

Cilj studijskog posjeta, koji je organizirala Misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u BiH (OESS), bilo je upoznavanje s hrvatskim iskustvima u smislu uloge parlamenta u procesu europskih integracija. Izaslanstvo entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta BiH primio je Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora i članovi ovog Odbora koji su govorili o radu i iskustvima ovog parlamentarnog tijela Hrvatske u procesu pridruživanja zemlje Europskoj uniji. Na sastanku je konstatirana široka potpora Hrvatske procesu europske integracije Bosne i Hercegovine.

Sabor HR  posjeta Komisije za EI 1 kao mala

Tijekom posjeta Hrvatskom saboru članovi povjerenstava i Odbora za europske integracije entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta BiH sastali su se i s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mirom Kovačem i članovima ovog odbora, kao i s dopredsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Rajnerom i saborskom zastupnicom Vesnom Pusić.