Održan pripremni sastanak za 19. sjednicu Skupštine

mala Pripremni sastanak  Foto 1

U okviru priprema za održavanje 19. redovite sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH predsjednik Skupštine Esed Kadrić održao je danas pripremni sastanak s voditeljima zastupničkih klubova. 

 

Sjednica je zakazana za iduću srijedu, 15. studenoga. U dnevni red je uvršten Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH u prvom čitanju. Razmatrat će se Odluka o provedbi javne rasprave o Nacrtu zakona o zabrani pušenja i drugih oblika uporabe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu.

Pripremni sastanak  Foto 2

-Donijeli smo odluku da se provede javna rasprava o Nacrtu ovog zakona kako bi svi zainteresirani dali doprinos za izglasavanje što kvalitetnijeg prijedloga. Uvrstili smo i Deklaraciju koja se odnosi na određenje Skupštine Distrikta da buduća trasa autoceste Beograd - Sarajevo ide preko područja Brčko distrikta - rekao je predsjednik Kadrić.

Izmjene i dopune Zakona o izvršenja proračuna Skupština će razmatrati u žurnoj proceduri, na prijedlog Povjerenstva za proračun i financije.

-S obzirom da nadležne institucije koje je Skupština obvezala svojim Zaključkom nisu pripremile izmjene i dopune ovog zakona, povjerili smo taj posao nadležnom Povjerenstvu - rekao je predsjednik Kadrić, dodajući da će se od ravnatelja Direkcije za financije tražiti odgovornost za nepostupanje prema skupštinskom Zaključku.

Pripremni sastanak Foto3

Na 19. redovitoj sjednici bit će razmatrano i više informacija među kojima i Informacija o novoj zgradi Policije, a u dnevni red je i ovog puta uvršteno više prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa.