Predstavnici Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH organizirali tradicionalni novogodišnji prijam

mala Foto 1Tradicionalnim novogodišnjim prijamom u organizaciji predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Brčko distrikta BiH obilježen je završetak 2017. poslovne godine.

Pozdravljajući predstavnike političkog, gospodarskog, kulturnog života i vjerskih zajednica dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić rekao je da blagdanska okupljanja na najbolji način odražavaju raznolikost koja Brčko distrikt izdvaja od drugih sredina u BiH. 

Foto 2

„Ovo zajedništvo tri konstitutivna naroda, nacionalnih manjina i dolazak pripadnika svih konfesija govori da smo odlučni da na ovom prostoru gradimo suživot u različitosti. To nije nimalo lagan posao, već posao koji zahtijeva puno odricanja, strpljenja i dogovaranja“, rekao je Domić.

Foto 3

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da vjeruje da će naredna godina biti godina u kojoj će se rad Skupštine i Vlade moći bolje mjeriti i prepoznati u odnosu na godinu koja je protekla u traganju za najboljim rješenjima.

„Najvažnije je bilo sačuvati političku stabilnost Brčko distrikta bez koje se ne bi moglo ništa uraditi u ovoj lokalnoj zajednici. Cijenim da smo u tome uspjeli i očekujem da će godina koja dolazi biti godina u kojoj će Vlada Skupštinu zatrpati svojim inicijativama kako bi mogli donijeti najbolje odluke za Brčko i naredne godine, kada budemo na polovini mandata, mjeriti naše rezultate“, rekao je predsjednik Kadrić.

Foto 1

Osvrćući se na proteklu godinu Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog rekao je da godina koja je protekla nije potrošena uzalud i da se radilo na pripremama projekata čija bi realizacija trebala uslijediti u narednoj godini.

„Mislim da ovu godinu završavamo s političkom i ekonomskom stabilnošću i nadom da ćemo u 2018. godini ostvariti najveći dio onoga što smo zacrtali“, rekao je gradonačelnik Milić.

Predstavnici Vlade i Skupštine čestitali su katolički i pravoslavni Božić i  poželjeli sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

U glazbenom dijelu programa priređenog za zvanice novogodišnjeg koktela nastupili su Aleksandra Veselić, profesorica solo pjevanja i Aleksa Marković s Odsjeka solo pjevanja Osnovne glazbene škole u Brčkom.

Foto4

Veljaa 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Imamo 130 gostiju i nema članova online