Održan pripremni sastanak voditelja zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta

mala Foto 1 Pripremni sastanakVoditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su dnevni red 24. redovite sjednice Skupštine koja će biti održana 31. siječnja 2018. godine. Pred zastupnicima će se naći nekoliko nacrta zakona u prvom čitanju među kojima Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi.

-        Riječ je o važnim zakonima koji će kvalitetnije urediti ove oblasti i, između ostalog, osigurati kvalitetnije upravljanje dijelom proračuna koji se odnosi na socijalna davanja - rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Pravobraniteljstvu i Nacrta zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranitelja i zamjenika pravobranitelja u Pravobraniteljstvu Brčko distrikta, u drugom čitanju.

Na 24. redovitoj sjednici Skupštine bit će razmatran i Proračun Brčko distrikta za ovu godinu.

-        Dogovorili smo da se na ovoj sjednici raspravlja o prihodovnoj strani i materijalnim troškovima. Imat ćemo dovoljno vremena da obavimo nekoliko skupštinskih rasprava o Proračunu što će paralelno s javnim raspravama doprinijeti korigiranju predloženog Proračuna kako bi se došlo do najkvalitetnijih rješenja prilikom njegovog usvajanja koncem ožujka - rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

Na pripremnom sastanku bilo je riječi i o setu antikorupcijskih zakona koji će uskoro biti vraćeni iz parlamentarne procedure na doradu kako bi se najvjerojatnije u veljači ponovno našli pred zastupnicima.

-        Jedino mi u BiH kasnimo sa usvajanjem seta antikorupcijskih zakona. Imali smo vrlo dinamičan pristup i pripremljene radne verzije zakona koje su bile u parlamentarnoj proceduri. Došlo je do neslaganja dijela zastupničkih klubova s formiranjem tijela koje će se baviti primjenom ovog zakona i imati funkciju zaštite osoba koje prijavljuju korupciju. S druge strane, imamo prijedlog da to tijelo bude formirano od zaposlenih u javnoj administraciji i institucijama Distrikta i da radi u komisijskom sastavu. Prvi koncept za koji sam i ja bio očito neće dobiti potporu. Zato smo prisiljeni zakone vratiti na doradu i imamo obećanje gradonačelnika da će to uskoro biti urađeno - rekao je predsjednik Kadrić.

Foto 2 pripremni sastanak

Veljaa 2018
Po Ut Sr Ce Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Trenutno je tu:

Imamo 105 gostiju i nema članova online