Ime i prezime:
Adnan Drapić
Datum rođenja:
..1962.
Mjesto rođenja:
Travnik
Prebivalište:
Stranačka pripadnost:
DF
Zastupnik od:
19.11.2008.
Dužnost u Skupštini:
Predsjedavajući Komisije za praćenje rada Vlade, institucija Distrikta i predstavke građana.
Stručna sprema:
VSS, diplomirani ekonomista
Strani jezici:
Biografija:
Rođen je 1962. godine u Travniku. Osnovnu i srednju školu završio je u Brčkom, gdje je završio i Ekonomski fakultet i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. U daljnjem usavršavanju u struci, stekao je certifikat za zvanje samostalnog računovođe, izdat od Zavoda za računovodstvo i reviziju FBiH.
Radio je u Direkciji PTT prometa Brčko do 1995. godine. Nakon toga, do 2004. godine radio je u ERC Brčko, a 2005. godine imenovan je za šefa Odjeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH. Septembra 2006. godine imenovan je za šefa Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu. Izborom za poslanika u Skupštinu Brčko distrikta BiH, u skladu sa Zakonom o sukobu interesa, podnio je ostavku na dužnost šefa Odjeljenja za privredni razvoj sport i kulturu. Oženjen je, otac troje djece
Kontakt:
Telefon:
E-mail: adnan.drapic@skupstinabd.ba

Napomena: Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH sami su ispunili obrazac s biografskim podacima, isključivo za potrebe prezentacije na Web-stranici. Vrsta i obim podataka koji su objavljeni na ovoj stranici predstavljaju njihov vlastiti izbor a Stručna služba Skupštine intervenisala je samo u slučaju pravopisnih i gramatičkih grešaka.