Кроз Твининг пројекат договорене оквирне препоруке за унапређење рада парламената у БиХ

Представници руководства четири парламента у БиХ, међу њима и Скупштина Брчко дистрикта БиХ, договорили су 12. 11. 2015. године у Бијељини оквирни текст препорука о унапређењу рада парламената, у оквиру Твининг пројекта Европске уније.

Текст препорука, које би требале унаприједити рад парламената у контексту приближавања БиХ Европској унији, произашао је из двогодишњег рада експерата ЕУ и стручних служби сва четири парламента - Парламента БиХ, Парламента ФБиХ, Народне Скупштине Републике Српске и Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

На скупу у Бијељини договорено је, између осталог, да колегијуми парламената БиХ, ФБиХ, НСРС и Скупштина Брчко дистрикта БиХ усвоје заједничку изјаву о опредијељености за интеграције у ЕУ предузимањем мјера за имплементацију препорука Твининг пројекта.

Како је договорено, на основу приложеног оквира за механизам сарадње парламената у Босни и Херцеговини у пословима везаним за процес интеграција у ЕУ, експерти Твининг пројекта ће финализирати концепт механизма сарадње и доставити га политичким лидерима на усвајање на наредној конференцији која би требала да се одржи у јануару 2016. године.

Конференција је одржана у оквиру пројекта под називом "Јачање капацитета парламената у БиХ у контексту европских интеграција", који се проводи од фебруара прошле године.

Испред Скупштине Брчко дистрикта БиХ скупу у Бијељини су присуствовали Адем Рибић, потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ, Срђан Блажић, предсједавајући Комисије за европске интеграције у Скупштини Брчко дистрикта БиХ, Јово Галић, шеф Стручне службе Скупштине и Драган Матијевић, члан Управног одбора Твининг пројекта.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 93 гостију и нема пријављених чланова