Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Ђорђа Којић и потпредсједник Скупштине Адем Рибић учествовали у раду Скупштине европских региона у Бриселу

На позив Скупштине европских региона, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Ђорђа Којић и потпредсједник Скупштине Адем Рибић су у периоду од 30. новембра до 3. децембра боравили у Бриселу како би учествовали у раду управљачког тијела ове организације. 

Присуствовали су већем броју радних састанака с представницима регионалних представништава, политичким представницима у законодавној и извршној власти у Белгији, представницима пословне заједнице и дипломатског кора.

 

Такође, делегација Брчко дистрикта БиХ је учествовала у раду генералне сједнице Скупштине европских региона (AER). За предсједника Скупштине европских региона реизабрана је досадашња предсједница Ханде Озан Бозатли док су за потпредсједнике изабрани шведски политичар Магнус Бертсон и Британац Рој Пери, предсједник Хемпшир округа.

Због ефективности, делегација Брчко дистрикта БиХ је одржала више одвојених и заједничких састанака. Предсједник Којић се састао с представником Кипарске заједнице општина и градова док се потпредсједник Рибић састао с градоначелником турске општине Едирне.

4

Такође су остварени контакти и одржани састанци с представницима у извршној и законодавној власти Белгије те с  предузетницима који воде поријекло из БиХ и том приликом је разматрано на који начин они могу дати допринос развоју предузетништва и улоге младих у тим процесима.

Делегација Брчко дистрикта БиХ је поред Скупштине европских региона, присуствовала радним састанцима у Савјету региона Европе као и Парламенту ЕУ.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 96 гостију и нема пријављених чланова