Утврђен дневни ред 15. сједнице Скупштине Брчко дистрикта БиХ

DSCN5422

Шефови посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта БиХ одржали су данас припремни састанак на коме је утврђен предлог дневног реда 15. редовне сједнице Скупштине Брчко дистрикта БиХ, која ће бити одржана 13. септембра 2017. године. 

 01 foto

Пред посланицима ће се наћи тридесет девет тачака дневног реда међу којима Нацрт закона о насљеђивању, Нацрт закона о ванпарничном поступку, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Правобранилаштву Брчко дистрикта БиХ, као и Нацрт закона о измјени Закона о буџету у првом читању.

-Имамо врло важне тачке међу којима неколико закона у другом читању, који се односе на Дирекцију за финансије и Канцеларију за управљање јавном имовином. Разматраћемо и давање овлашћења Законодавној комисији за утврђивање и објављивање пречишћених текстова око четрдесет закона, који нису рађени од оснивања Дистрикта – рекао је предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић. Он је додао да након што је завршна љетња пауза, очекује веома конструктиван рад у Скупштини и најавио одржавање тематске сједнице која ће се односити на реализацију свих закључака које је Скупштина донијела у овом мандату.

У предложеном дневном реду 15. редовне сједнице Скупштине је и више од десет одлука о утврђивању јавног интереса за потребе изградње и реконструкције путева у мјесним заједницама Дистрикта. Поред тога у дневни ред биће увршћено и више одлука ЈП „Путеви Брчко“,  које се односе на измјену сједишта и измјене и допуне Статута и Одлуке о оснивању овог предузећа, као и више информација.