Заказана 17. редовна сједница Скупштине

mala PripremniНа данашњем припремном састанку шефова посланичких клубова Скупштине Брчко дистрикта договорено је да 17. редовна сједница Скупштине буде одржана у сриједу 11. октобра.

Пред посланицима ће се наћи Закон о измјени Закона о буџету и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавним предузећима Брчко дистрикта БиХ у другом читању. На дневном реду је и давање сагласности на Одлуку о садржају листе лијекова који нису на есенцијалној листи лијекова за потребе корисника сталне основне новчане помоћи и сагласност на Одлуку о суфинансирању дијела трошкова лијекова са есенцијалне листе лијекова за осигуранике Брчко дистрикта БиХ – кориснике сталне основне новчане помоћи.

Foto 02 Esed Kadrić predsjednik Skupštine BD BiH

 – То ће олакшати набавку лијекова и смањити трошкове овој категорији грађанства – рекао је Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ. Он је као једну од занимљивијих тачака наредног скупштинског засједања издвојио допис Правобранилаштва Брчко дистрикта БиХ у вези са утрошком грантова за 2017. годину. Договорено је да се обавјештење које је достављено посланицима разматра као информација која ће бити допуњена подацима Дирекције за финансије.

– Дефинитивно је моменат да се расправи шта су то законске обавезе, а шта нису јер се овако ствара перцепција да 80 милиона буџетских средстава трошимо на беспотребна давања, а главнина тог новца иде на социјална давања и друге законске обавезе које има  Дистрикт – рекао је предсједник Кадрић.

Посланици ће разматрати и Информацију о стању безбједности за период јануар–јун  2017. године, а у дневни ред 17. редовне сједнице увршћено је и више предлога одлука о утврђивању јавног интереса Брчко дистрикта БиХ за изградњу и реконструкцију улица и путева у неколико мјесних заједница.

Foto 01 Pripremni sastanak

Прије почетка 17. редовне сједнице Скупштине, посланици ће завршити 16. редовну сједницу прекинуту 27. септембра 2017. године. Разматраће Информацију о спровођењу свих поступака за утврђивање и наплату акцизе од стране Пореске управе Брчко дистрикта БиХ као и још неколико информација чије је разматрање било предвиђено дневним редом претходне сједнице Скупштине.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 145 гостију и нема пријављених чланова