Презентација пројекта заобилазнице око Брчког

mala Brcko 01 Prezentacija projekta zaobilaznice

У организацији Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине Скупштине Брчко дистрикта БиХ посланицима Скупштине и члановима Владе презентован је пројекат заобилазнице око Брчког. 

Brcko 01 Prezentacija projekta zaobilaznice

Радослав Богићевић, предсједавајући Комисије рекао је да је према закључку Скупштине Комисија имала обавезу да посланицима и Влади предочи информације о реализацији  пројекта и проблеме које треба ријешити како би заобилазница била завршена те да су с тим циљем организовали презентацију коју су обавили представници  ЈП „Путеви Брчко“.

– Наша је процјена да ће за завршетак радова на заобилазници, требати максимално још два милиона евра – рекао је Мирослав Мишкић, директор ЈП „Путеви Брчко“. Он је појаснио да је уобичајено да се оваквим уговорима планирају непредвиђени радови до 10 одсто, што овдје није био случај али да ће због уштеда које су направљене тај проценат бити мањи. Он је додао да је ријеч о четрдесет (40) нових позиција које нису предвиђене пројектом а које је, у првом реду због безбједности, било неопходно урадити.  

Brčko 02 Zaobilaznica

О додатном задужењу за заобилазницу која се финансира из кредита Европске банке за обнову и развој у износу од 28,5 милиона евра, одлучиваће Влада и Скупштина.

– Мислим да послије овога неће бити никаквих проблема да се ЈП “Путеви” задужи са додатних 2 милиона евра. За то морају дати сагласност и Влада и Скупштина. Ваљда ће бити толико мудрости да то што прије  урадимо и што прије почнемо користити ову заобилазницу – рекао је Радослав Богићевић, предсједавајући Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине Скупштине Брчко дистрикта.

Brčko 03 zaobilaznica

На траси дугој 18,5 километара до сада је урађено између 70 и 80 одсто посла док је степен финансијске реализације око 60 одсто. Предвиђено је да комплетни радови на овом највећем инфраструктурном објекту Брчко дистрикта БиХ буду завршени до јесени идуће године.