Одржан припремни састанак за 19. сједницу Скупштине

mala Pripremni sastanak  Foto 1

У оквиру припрема за одржавање 19. редовне сједнице Скупштине Брчко дистрикта БиХ предсједник Скупштине Есед Кадрић одржао је данас  припремни састанак са шефовима посланичких клубова. 

 

Сједница је заказана за наредну сриједу, 15. новембра. У дневни ред је увршћен Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о комуналним дјелатностима Брчко дистрикта БиХ у првом читању. Разматраће се одлука о спровођењу јавне расправе о Нацрту закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производ на јавним мјестима у Брчко дистрикту.

Pripremni sastanak  Foto 2

– Донијели смо одлуку да се спроведе јавна расправа о Нацрту овог закона како би сви заинтересовани дали допринос за изгласавање што квалитетнијег предлога. Уврстили смо и декларацију која се односи на одређење Скупштине Дистрикта да будућа траса ауто-пута Београд–Сарајево иде преко подручја Брчко дистрикта – рекао је предсједник Кадрић.

Измјене и допуне Закона о извршењу буџета Скупштина ће разматрати у хитној процедури, на предлог Комисије за буџет и финансије.

– С обзиром да надлежне институције, које је Скупштина обавезала својим закључком, нису припремиле измјене и допуне овог закона, повјерили смо тај посао надлежној комисији – рекао је предсједник Кадрић, додајући да ће се од директора Дирекције за финансије тражити одговорност за непоступање према скупштинском закључку.

Pripremni sastanak Foto3

На 19. редовној сједници биће разматрано и више информација међу којима и Информација о новој згради Полиције, а у дневни ред је и овог пута увршћено више предлога одлука о утврђивању јавног интереса.