Завршена 19. сједница Скупштине

mala 19.sjednica Skupština  Foto 1Скупштина Брчко дистрикта завршила је синоћ 19. редовну сједницу. Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о комуналним дјелатностима у првом читању није усвојен јер понуђеним текстом није обезбијеђено потпуно спровођење пресуде Апелационог суда Брчко дистрикта БиХ у дијелу који се односи на санкције због неплаћања паркинга. 

 

– Овај закон није усвојен јер смо цијенили да је нужно да се у првом кораку испоштује пресуда Апелационог суда. Овим предлогом та пресуда није испоштована и због тога смо заговарали да се  повуче и коригује – изјавио је Есед Кадрић, предсједник Скупштине, након сједнице. Он је додао да се ради о важном питању које отежава рад ЈП „Путеви Брчко“ и да вјерује да ће се веома брзо доћи до рјешења које ће обезбиједити потпуно спровођење судске пресуде. Разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о извршењу буџета Брчко дистрикта БиХ за 2017. годину је одложено до прибављања мишљења Правобранилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Скупштина је усвојила Одлуку о одржавању јавне расправе о Нацрту закона о забрани пушења и других облика употребе дуванских производа на јавним мјестима у Брчко дистрикту БиХ. Према овој одлуци јавна расправа биће одржана 23. новембра 2017. године, а за њено спровођење задужена је Комисија за рад, здравство и социјалну заштиту. 

19.sjednica Skupština  Foto 1

На предлог Клуба посланика СДС-а усвојена је Декларација о критеријумима за дефинисање трасе будућег ауто-пута који би повезивао Сарајево са Београдом. У Декларацији се наводи да је Скупштина на становишту да ауто-пут, који би повезивао Сарајево са Београдом и ауто-пут који би повезивао  Бању Луку са Београдом, треба да иду преко Брчког и преко Бијељине до Београда јединственом трасом. Декларација ће бити упућена Савјету министара и Парламентарној скупштини БиХ, а Влада Брчко дистрикта БиХ задужена је да у даљим активностима везаним за ово питање наступа у складу са Декларацијом.

Скупштина је разматрала информације Комисије за социјалну заштиту и инклузију Брчко дистрикта БиХ. Разматран је и закључак који је Скупштина донијела половином септембра у вези са реализацијом пројекта изградње заобилазнице око Брчког. На предлог Комисије за комуналну, јавну дјелатност и заштиту околине Скупштина је задужила Владу и ЈП „Путеви Брчко“ да до сљедеће сједнице сагледају све проблеме у вези са реализацијом овог пројекта и Скупштини понуде рјешења на разматрање и усвајање. 

19.sjednica Skupština  Foto 2

Донесена је Одлука о измјени Одлуке о формирању Комисије за  комасацију и више одлука о утврђивању јавног интереса за Брчко дистрикт ради изградње и реконструкције путева у неколико мјесних заједница.

Информација о процјени и наплати пореза на некретнине повучена је са дневног реда као и Информација у вези са коришћењем нове зграде Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 123 гостију и нема пријављених чланова