Одржана јавна расправа о Нацрту закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа на јавним мјестима у Брчко дистрикту БиХ

mala Javna rasprava foto 1У складу са Одлуком Скупштине Брчко дистрикта БиХ данас је у Скупштини одржана јавна расправа о Нацрту закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа, коју је организовала Комисија за рад, здравство и социјалну заштиту. Томислав Стјепановић, предсједавајући ове комисије, рекао је да ће мишљења и предлози са јавне расправе бити достављени посланицима Скупштине. Он је подсјетио на основне одредбе из Нацрта овог закона и рекао да ће се његовим доношењем увести збрана коришћења дувана и дуванских производа на јавним мјестима, у институцијама али и угоститељским објектима гдје ће се морати видљиво означити и адекватно изоловати простор за пушаче. 

Javna rasprava foto 1

Лидија Љубојевић, члан Комисије за рад, здравство и социјалну заштиту подсјетила је да овакав пропис постоји свуд у окружењу и да је неопходно да се донесе и у Брчко дистрикту.

 – Ми ћемо подржати доношење овог закона и вјерујемо да ће он ријешити проблем јер пушење штети свима, а посебно нама који смо обољели – рекла је Ениса Рендић, предсједница Удружења дистрофичара Брчко дистрикта.

Закључци са јавне расправе биће преточени у амандмане на Нацрт закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа на јавним мјестима у Брчко дистрикту. 

Javna rasprava foto 2

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 118 гостију и нема пријављених чланова