Шеста годишња конференција секретара радних тијела парламената и скупштина БиХ на Јахорини

mala esta godišnja konferencij na Jahorini foto 01Оснаживање рада парламената у интеграцијама путем јачања координације радних тијела за европске интеграције и укључивање грађанског друштва у релевантне процесе теме су дводневне конференције која се одржава на Јахорини, у чијем раду учествују шеф Стручне службе Скупштине Брчко дистрикта БиХ Јово Галић, стручни савјетник за нормативно-правне послове Есед Омеровић и стручни сарадник за рад са Комисијом за европске интеграције Скупштине Брчко дистрикта Амра Халкић.

Првог дана конференције, која је са радом почела 11. децембра 2017. године,  представници радних тијела и одјељења за европске интеграције из бх. парламената разговарали су о парламентарној координацији и представљању интеграција грађанима. Размијењена су и искуства из региона везана за настојања комисија да повећају свијест о реформама и интеграцијама.

Данас, другог дана рада конференције биће ријечи о улози парламената у информативним кампањама о европским интеграцијама и укључивању цивилног друштва у процесе као и повећању координације комисија за европске интеграције ради подржавања веће парламентарне сарадње.  

Šesta godišnja konferencij na Jahorini foto 02

Шесту годишњу конференцију секретара и радних тијела парламената и скупштина БиХ организовала је Мисија ОЕБС-а у сарадњи са парламентима у БиХ.