Одржана 23. редовна сједница Скупштине

mala 23.sjednica SkupstineПосланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ завршили су синоћ 23. редовну сједницу.

На предлог Клуба посланика Савеза независних социјалдемократа посланици су по хитном поступку усвојили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о комуналним дјелатностима чиме су обезбијеђени услови пружања услуга паркирања на јавним површинама на простору Дистрикта у складу са пресудом Апелационог суда који је оспорио ранија рјешења санкционисања због неплаћања услуге паркирања. Измјенама и допунама овог закона прописано је да се корисницима који не плате услугу паркирања обавезно издаје налог у висини дневне карте паркирања, чија ће цијена бити утврђена цјеновником Јавног предузећа “Путеви Брчко”.

23.sjednica Skupstine Foto 2

Посланици су размотрили и усвојили Извјештај о раду Владе Брчко дистрикта за 2017. годину као и Програм рада Владе за ову годину. Усвојен је Програм рада Дирекције за финансије Брчко дистрикта за ову годину. Скупштина је дала сагласност на пословне планове за 2018. годину ЈП „Лука Брчко“, ЈП „Путеви Брчко“ и ЈП „Радио Брчко“. Усвојено је и више одлука о утврђивању јавног интереса Брчко дистрикта БиХ за изградњу путне инфраструктуре у мјесним заједницама као и ревидирани Акциони план Скупштине Брчко дистрикта БиХ за унапређивање њене улоге у процесу европских интеграција.

На предлог Комисије за рад, здравство и социјалну заштиту Информација о стању у здравственој заштити Брчко дистрикта је повучена и биће разматрана на посебној сједници Скупштине.

Посланици Скупштине разматрали су Информацију о одлукама о привременој мјери забране промета трупаца изван територије ентитета у БиХ коју је предложио посланик Халил Љуца. Донесен је Закључак којим се задужују Влада и градоначелник Брчко дистрикта БиХ да ради заштите привредника Брчко дистрикта БиХ и отклањања штете која је настала због забране промета трупаца изван територије Републике Српске и Федерације БиХ ступе у непосредне разговоре са надлежнима у ентитетима ради укидања или промјене одлука којима је то регулисано. 

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 122 гостију и нема пријављених чланова