Одржана 24. редовна сједница Скупштине Брчко дистрикта БиХ

mala Foto 1 Sjednica SkupštineПосланици Скупштине Брчко дистрикта БиХ усвојили су данас Нацрт закона о заштити од насиља у породици у Брчко дистрикту у првом читању који за циљ има обезбјеђивање веће заштите жртaва насиља. У првом читању усвојени су и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона  о дјечјој заштити и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити.

– Измјене и допуне Закона о социјалној заштити на другачији начин третирају утврђивање права на додатак за његу и помоћ другог лица на начин да ће постојати скала корисника од тешко и потпуно, преко умјерено, до лица са малом зависношћу од туђе његе и помоћи – рекла је Наташа Стевановић, шеф  Пододјељења за социјалну заштиту.

Foto 2

Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Правобранилаштву и Нацрт закона о платама и другим накнадама правобраниоца и замјеника у Правобранилаштву Брчко дистрикта БиХ у другом читању нису добили подршку посланика.

– Тражићемо да доставе нови предлог који ће бити примјеренији тренутку у коме се налазимо јер смо цијенили да плате правобранилаца не могу бити на нивоу плата судија и тужилаца – рекао је Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта након сједнице.

Предсједник Скупштине Есед Кадрић коментарисао је ситуацију која је настала након што је посланик Томислав Стјепановић напустио посланички клуб ХДЗ БиХ, а у Скупштини ће дјеловати као независни посланик у Клубу посланика ХСС браћа Радић.

 – Данас на дневном реду нисмо имали тачке које захтијевају присуство три посланика из реда конститутивних народа. На наредним сједницама појавиће се такве ситуације и сходно томе видјећемо како ће се понашати посланици који су јутрос оправдали своје одсуство, а ради се о три посланика из реда хрватског народа. Не знам како ће парламент функционисати и хоће ли то бити продуктиван рад али јуче је донесена једногласна одлука да се настави радити у овом саставу. Када би се придржавали сви својих обавеза не би требало бити сметњи у раду, али у политици се користе разни  начини политичке борбе па и они који посланике опредјељују да не присуствују сједницама и тиме показују свој политички став. Мислим да ће тога бити и да ће бити успоренији рад парламента – рекао је Есед Кадрић, предсједник Скупштине.

Скупштина је разматрала приходовну страну и материјалне трошкове предлога буџета Брчко дистрикта БиХ, а разматрано је и донесено и више одлука међу којима и одлука о покретању поступка избора и именовања чланова надзорног одбора ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“.

Foto 3

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 110 гостију и нема пријављених чланова