Делегације Скупштине и Владе Брчко дистрикта БиХ обишле радове на инфраструктурним пројектима у Рашљанима

mala Rašljani foto MALAДелегације Скупштине и Владе Брчко дистрикта БиХ са Еседом Кадрићем,

предсједником Скупштине и Синишом Милићем, градоначелником Брчко дистрикта на челу обишле су радове на неколико инфраструктурних пројеката у мјесној заједници Рашљани. Они су се на лицу мјеста увјерили у динамику и ток радова на санацији штета од поплава као и изградњи школске сале.

Rašljani FOTO 1 velika

Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ изразио је задовољство због тока радова и истакао политичко опредјељење за равномјеран развој и улагање у сва подручја у Брчко дистрикту БиХ.

– Опредијелили смо се да обиласком мјесних заједница на подручју Дистрикта погледамо степен реализације неопходних инфраструктурних пројеката које је Влада предлагала и Скупштина усвојила. Наше политичко опредјељење, градоначелника, мене и свих у власти, јесте равномјеран развој и улагање у сва подручја Брчко дистрикта. Да је то тако потврда су данас Рашљани, а вјероватно ћемо наредне седмице обићи нека друга мјеста на подручју Дистрикта – рекао је предсједник Кадрић.

Rašljani foto 3

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић истакао је да је Влада кредитом Свјетске банке издвојила око 1,5 милион конвертибилних марака за санацију путних комуникација на овом подручју као и за друге радове на утврђивању заштитних појаса у кориту ријеке.

– Ради се о обимним радовима на подручју Рашљана, Исламовца и Бијеле којим се санирају посљедице од катастрофалних поплава из 2014. године. Интервенисали смо недавно у овој мјесној заједници и проглашавањем стања елементарне непогоде како бисмо заштитили објекте и друга материјална добра  на овом подручју гдје су се појавила клизишта. Свједоци смо и почетка радова на изградњи школске дворане у вриједности од 320 000 КМ – истакао је градоначелник  Милић.

Обиласку инфраструктурних радова присуствовали су и многобројни чланови Владе и посланици у Скупштини као и мјештани мјесне заједнице Рашљани.

Rašljani foto 4

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 113 гостију и нема пријављених чланова