Утврђен дневни ред 25. редовне сједнице Скупштине Брчко дистрикта БиХ

Осмог фебруара 2018.

Шефови посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта БиХ договорили су се на припремном састанку да се 25. редовна сједница Скупштине одржи у сриједу 14. фебруара 2018. године.

На дневном реду ће се наћи два закона у првом читању, Закон о измјенама и допунама Закона о јавним предузећима и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању. У другом читању ће се разматрати Нацрт закона о заштити од насиља у породици док ће се нацрти закона о измјенама и допунама Закона о дјечјој заштити и Закона о социјалној заштити Брчко дистрикта БиХ  у другом читању разматрати на наредној сједници.

Предвиђено је и разматрање  предлога буџета Брчко дистрикта БиХ за 2018. годину, више одлука међу којима је Предлог одлуке о допуни Одлуке о оснивању Фонда здравственог осигурања, и давање сагласности на Одлуку о усвајању цјеновника услуга паркирања у Брчко дистрикту БиХ. На дневном реду је и Извјештај о раду Дирекције за финансије у прошлој години као и Извјештај о раду Надзорног одбора ЈЗУ “Здравствени центар Брчко“.

 На предлог Комисије за заштиту људских права у дневни ред је увршћен Предлог декларације о осуди говора мржње.

Пред посланицима ће се наћи и више информација о спровођењу оквирних закона у области образовања и Информација о капиталним пројектима који дуже вријеме нису реализовани. Договорено је да се у дневни ред уврсти и питање реализације скупштинских закључака и да се разматра предлог одлуке о измјени Одлуке о именовању предсједавајућих и чланова скупштинских комисија.

– Имамо и једну тачку која се тиче афирмативног гласања. За давање сагласности на Предлог одлуке за именовање једног од предложених кандидата за замјеника шефа Полиције Брчко дистрикта БиХ неопходни су афирмативни гласови и то ће бити први тест за владајућу коалицију с обзиром на политичке околности у којима сада радимо – рекао је Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

Фебруар 2018
По Ут Ср Че Пе Су Не
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

email-login

Тренутно је ту:

Ко је на мрежи: 112 гостију и нема пријављених чланова