MILIĆ I FILIPOVIĆ PRISUSTVOVALI SASTANKU S MINISTROM MITROVIĆEM

mala Mitrović 2 Milć i Filipović Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović prisustvovali su danas u gradskoj vijećnici sastanku Vojina Mitrovića, ministra transporta i komunikacija u Vijeću ministara BiH, i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta.

Teme sastanka bile su izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo, odnosno dijela planirane prometnice koja prolazi kroz Distrikt, te realizacija projekta rekonstrukcije postojećeg mosta preko rijeke Save koji spaja Brčko i Gunju i druga aktuelna pitanja iz nadležnosti Ministarstva.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić zahvalio je ministru Mitroviću što čini da Distrikt Brčko bude dio važnih projekata koji će omogućiti razvoj te lokalne zajednice i stvoriti uslov da bude vrlo prihvatljiva za strane i domaće investitore.

Mitrović 4 sastanak

Milić je rekao da su projekti koji se odnose na povezivanje saobraćajnicama i osiguravanje energenata u funkciji razvoja i Luke Brčko kao strateškog preduzeća od interesa ne samo za Brčko već i za BiH.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić očekuje da će posjeta ministra Mitrovića imati dobar ishod i da će biti uspješan i plan realizacije izgradnje mosta preko rijeke Save i zajednički angažman na izgradnji budućih autoputeva preko teritorije Distrikta.

Ministar transporta i komunikacija u Vijeću ministara BiH Vojin Mitrović rekao je će se prva faza autoputa Sarajevo-Beograd graditi od Rače prema Bijeljini u idućih nekoliko mjeseci i da bi Distrikt trebao da počne s postupkom pripremnih radnji kako bi bio spreman za nastavak gradnje te prometnice uz koju će se graditi i plinovod.  

Mitrović je obećao da će se naći dugoročno rješenje za problem transportnog prometa preko mosta koji spaja Brčko i Gunju i napomenuo da će u idućih četiri-pet mjeseci ministarstvo preuzeti aktivnosti na deminiranju desne obale rijeke Save što je preduslov za uređenje riječnog korita i plovnog puta.  

Podijelite na društvenim mrežama