POČELA IZGRADNJA FISKULTURNE SALE U POTOČARIMA

mala  Милић 2Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić položio je danas kamen-temeljac za izgradnju sportske dvorane područnog odjeljenja Druge osnovne škole u Mjesnoj zajednici Potočari.

Milić je istakao da će Distrikt nastaviti da ulaže  u obrazovni sistem, te da je ulaganje u materijalno-tehničke pretpostavke za vaspitno-obrazovni proces samo jedan segment tog procesa.

Сала 1„U narednom periodu morat ćemo više pažnje posvetiti  kadrovskim rješenjima i ukupnoj organizaciji nastave kako bi Brčko održalo onaj epitet područja u kojem se nastavni proces i vaspitanje djece odvija na kvalitetan način“, rekao je predsjednik Milić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH  Esed Kadrić rekao je da je ovo jedna od pet sala koje se grade na području Brčkog, da je to nastavak onoga što je započela Vlada u prethodnom mandatu, i potvrda usaglašenog političkog principa o ujednačenom ulaganju na prostoru Distrikta.

Mario Babić, direktor Druge osnovne škole, rekao je da izgradnja sportske sale ima veliki značaj za sve učenike ali i nastavnike, jer je bez nje otežano odvijanje časova fizičkog vaspitanja.  

Područno odjeljenje Druge osnovne škole u Potočarima pohađa 110 učenika.

Podijelite na društvenim mrežama