OTVORENA RASPRAVA O PRIJEDLOGU STRATEGIJE RAZVOJA BRČKO DISTRIKTA BiH

mala 8.RS 2Skupština Brčko distrikta BiH započela je osmo redovno zasjedanje na kojem je otvorena rasprava o prijedlogu Strategije razvoja Brčko distrikta za period 2021-2027, a koju je izložio voditelj konsultantskog tima Zdravko Miovčić.

Miovčić je istakao da je strateški dio dokumenta rađen na osnovu snaga koje Distrikt posjeduje kao što su jedinstven status, veliki obim nadležnosti, niz izgrađenih kapaciteta u prethodnom periodu te da je ideja bila da se komparativne prednosti Distrikta pretvore u konkurentske.Miovčić 2 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je siguran da će u nastavku sjednice, koji je planiran za narednu srijedu, 19. maja, poslanici odobriti ovaj dokument.

Milić je napomenuo da u nastavku osmog redovnog zasjedanja, između ostalog, slijedi rasprava o prijedlogu raspolaganja javnom imovinom Brčko distrikta putem specijalne pogodbe sa SCO grupacijom, razmatranje informacije o epidemiološkoj situaciji u Distriktu i  prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH.

 „U praksi se Zakon o praznicima nije poštovao, te su mnogi radnici realnog sektora radili i za vrijeme neradnih dana kojih po Zakonu ima pet. S ovim izmjenama i dopunama Zakona inspekcija će imati mogućnost da djeluje na terenu“, podsjetio je predsjednik Milić.

Podijelite na društvenim mrežama