ODRŽAN SASTANAK S PRIVREDNICIMA

mala Privrednici 2Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović održali su danas sastanak s predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca na kojem je razgovarano o unapređenju kvaliteta poslovnog ambijenta u  Distriktu kroz učešću privrednog sektora u procesima donošenja propisa iz oblasti privrede.

Podržan je prijedlog poslodavaca da njihovi predstavnici učestvuju u radu skupštinskih komisija kao spoljni saradnici kako bi na taj način doprinijeli procesu donošenja propisa i odluka.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić istakao je da je neophodno da se aktivira rad Privrednog vijeća Distrikta koji je formiran u prošlom sazivu Vlade i Skupštine, te da podržava prijedlog poslodavaca da svi propisi prethodno budu razmatrani na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća.

„Cilj svih nas je da stvorimo sredinu koja će biti stimulativna i za privrednike i za radnike“, istakao je predsjednik Milić.

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Dragan Đukić rekao je da je  donošenje propisa na taj način s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta koji treba da bude takav da privuče investitore, da u njemu budu zadovoljni i privrednici i radnici napominjući da je privreda okosnica razvoja lokalne zajednice.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović rekao je da je osim unapređenja poslovnog ambijenta neophodno unaprijediti i efikasnije djelovanje poslovne zajednice, te da je rad Ekonomsko-socijalnog vijeća Brčko distrikta potrebno podići na viši nivo.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da Skupština, Privredna komora i Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH upute zajedničku inicijativu gradonačelniku za reaktiviranje Privrednog vijeća Distrikta.

Podijelite na društvenim mrežama