USVOJENA ODLUKA O RASPOLAGANJU IMOVINOM PUTEM SPECIJALNE POGODBE

mala 9. RS 1Na devetoj redovnoj sjednici poslanici Skupštine Brčko distrikta BiH, usvojili su, uz amandmane, Prijedlog Odluke o raspolaganju imovinom Distrikta putem specijalne pogodbe.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da se kroz ovakvo raspolaganje javnom imovinom stiču uslovi za konkretna ulaganja Elektroprenosa BiH na prostoru Distrikta Brčko u svrhu poboljšanja snabdijevanja električnom energijom privrede i građana.

Razmatrana je informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu koja je ocijenjena povoljnom, te su razmatrani i usvojeni izvještaji o sprovedenim procedurama za izbor kao i odluke o imenovanju člana upravnih odbora javnih preduzeća „Radio Brčko“ i „Luka Brčko" i članova Upravnog odbora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“.

„Poslanici su bili na visini zadatka. Odradili  smo veći dio dnevnog reda, a nekoliko informacija koje su odložene razmatrat ćemo prije početka naredne redovne sjednice koja bi trebala biti za četrnaest dana“, istakao je predsjednik Milić.

Prije devete, okončana je osma redovna sjednica na kojoj je Skupština, između ostalog,  primila k znanju Izvještaj o radu Tužilaštva Brčko distrikta BiH za 2020. godinu.

Predsjednik Skupštine napomenuo je da je dat osvrt na nerasvijetljeno ubistvo djevojčice Suzane Simikić od prije dvadeset godina i da je javnosti poslata poruka da taj slučaj nije zatvoren, da se i dalje preduzimaju određeni napori te da su obezbijeđene i novčane naknade za one koji mogu pružiti informacije.

Glavni tužilac Zekerija Mujkanović rekao je da je prošle godine urađeno manje predmeta u odnosu na 2019. godinu i da su po optužnicama Tužilaštva sudovi donijeli osuđujuće presude u 96 posto tih predmeta.

                                                                      

Podijelite na društvenim mrežama