POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE OTVORIO „GRADSKU REGATU – KARNEVAL NA VODI 2021“

mala Regata Filipović 2Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo  Filipović otvorio je treću Gradsku regatu – karneval na vodi 2021. i tom prilikom istakao da je Skupština podržala ovu manifestaciju čiji je cilj promocija rijeke Save.

Potpredsjednik Filipović napomenuo je da su kapaciteti rijeke Save nedovoljno iskorišteni, te da će i Vlada i Skupština podržati uređenje desne obale, što je i planirano.

Šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta BiH Aleksandar Đurić rekao je da regata afirmiše i nautičku i sportsko-rekreativnu stranu rijeke kao njenih velikih potencijala koji još nisu u potpunosti iskorišćeni za razvoj, prije svega, nautičkog turizma, za šta Brčko ima perspektivu.

Portparol regate Amir Softić rekao je da je njen cilj unapređenje nautičkog turizma  kao i podizanje svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save, te da je regata postala regionalni događaj sa oko 1 500 učesnika.

Organizator Gradske regate – karnevala na vodi 2021. bio je Nautički klub Brčko.

Pokrovitelji manifestacije bili su Vlada i Skupština Brčko distrikta, a pomoć u organizaciji pružili su i brojni sponzori. Regata 1

Podijelite na društvenim mrežama