MILIĆ I FILIPOVIĆ NA SASTANKU SA ŠVICARSKIM AMBASADOROM

mala ambasador U Gradskoj vijećnici u Brčkom održan je sastanak predsjednika i potpredsjednika Skupštine Distrikta Siniše Milića i Ive Filipovića, gradonačelnika Eseda  Kadrića i njegovog zamjenik Ante Domića,  ambasadora Švicarske u BiH Daniela Hunna i supervizora za Brčko Michaela Scanlana.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo zbog izražene spremnosti ambasadora da pruži podršku aktivnostima na promociji svih prednosti Distrikta Brčko za ekonomska ulaganja od stimulativnog zakonskog okvira pa do zakonskih podsticaja za privredu uključujući i eventualnu podršku za održavanje investicione konferencije o Brčkom.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić zahvalio se ambasadi Švicarske u BiH na kontinuiranoj i neposrednoj pomoći Distriktu i istakao da je na sastanku potvrđeno zajedničko opredjeljenje da se na području Distrikta proces deminiranja okonča u naredne tri godine za šta će švicarska vlada pružiti direktnu finansijsku pomoć.

Ambasador Švicarske u BiH Daniel Hunn istakao je da će se projektom deminiranja stvoriti mogućnost za bolji ekonomski razvoj i lakšu izgradnju infrastrukture, prije svega izgradnje autoputa, te da je na sastanku razgovarano i o proširenju saradnje na druge oblasti.

„Mi ćemo potencijalnim investitorima iz Švicarske koji nas budu kontaktirali preporučiti Brčko distrikt“, naveo je ambasador Hunn.  

Podijelite na društvenim mrežama