PREDSJEDNIK SKUPŠTINE UČESTVOVAO NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI TWINNING PROJEKTA

mala Tvining projekat-završna konferencija foto 2 Predsjednik Skupštine Distrikta Brčko BiH Siniša Milić obratio se danas učesnicima završne konferencije Twinning projekta u Sarajevu zajedno s drugim predsjedavajućim parlamenata u BiH izrazivši zahvalnost za realizaciju projekta čiji je cilj osnaživanje uloge parlamenata u BiH u procesu evropskih integracija. 

"Projekat je važan iz najmanje dva razloga, a to je što predstavlja dio šireg procesa demokratizacije rada parlamenta Distrikta i što se i kroz ovaj projekat i učešće naše skupštine prepoznaje mehanizam koordinacije u procesu evropskih integracija“, rekao je Milić. 

Milić je dodao da politički procesi mogu biti inicirani, ali ne i nametani s vrha, da moraju odražavati kako ustavnu strukturu tako i mišljenje ili stav građana i naroda da bi bili opšteprihvaćeni.

On je pozvao, kako je rekao, prijatelje iz EU da, ono za šta se svi u BiH slažu, a to je da proces pridruženja EU nema alternativu, učine izglednom, a ne dalekom perspektivom BiH.

Twinning projekat u BiH, u kojem je od 2019. godine po drugi put učestvovala i Skupština Brčko distrikta, sproveli su uz podršku delegacije EU, Narodna skupština Mađarske, Hrvatski Sabor i Parlament Austrije. 

Podijelite na društvenim mrežama