NA PRIPREMNOM SASTANKU UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 15. REDOVNU SJEDNICU

mala Pripremni 1Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova utvrđen je dnevni red za 15. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH koja će biti održana 28. oktobra 2021. godine.

U dnevni red je uvršteno nekoliko zakona u drugom čitanju, među kojima su nacrti zakona o javnoj imovini Brčko distrikta, o vlasništvu i drugim stvarnim pravima  kao i o izmjenama i dopunama Zakona o lovstvu.

Na dnevnom redu 15. redovnog zasjedanja naći će se, između ostalog, i 21 odluka koja se odnosi na utvrđivanje javnog interesa, izvještaji o radu institucija, javnih preduzeća, ustanova i drugih pravnih lica koje je formirao Distrikt, kao i  revizorski izvještaji tri vladina odjeljenja.

„Na protekloj sjednici smo donijeli zaključak da ubuduće na sjednicama ne bude više od tri revizorska izvještaja što smo ovaj put i ispoštovali“, podsjetio  je potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović.

Pred poslanicima će se naći i  Prijedlog budžeta distrikta za 2022. godinu i Izvještaj o izvršenju budžeta Distrikta za prvu polovinu ove godine.

Potpredsjednik Filipović pozvao je građane da učestvuju u javnim rasprava o Prijedlogu budžeta i napomenuo da će prva od tri biti održana danas u 17 sati u velikoj sali Skupštine, te da će preostale dvije biti održane sutra i u subotu, 22. i 23.oktobra.

Podijelite na društvenim mrežama