ODRŽANE SVE TRI JAVNE RASPRAVE, USVAJANJE BUDŽETA OČEKUJE SE DO KRAJA GODINE

mala 3. JAVNA RASPRAVA FOTOSve tri javne rasprave o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta za 2022. godinu u iznosu od oko 239.000.000 KM su održane, a budžet bi trebao biti usvojen do kraja godine.

Predsjedavajući Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je odziv građana i organizacija javnim raspravama bio zadovoljavajući, ali da je mogao biti i  bolji.

Blažić je rekao da će Komisija analizirati sve prijedloge koji su izneseni na javnim raspravama te one koji su osnovani predložiti kroz amandmane Komisije i da će taj posao biti završen za mjesec dana.

Blažić je napomenuo da će  Vlada i Komisija napraviti određene uštede, prije svega na bruto platama, naknadama i materijalnim troškovima i da će biti usmjerene na kapitalni dio budžeta.

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić rekao je da je planirano da se nakon ušteda iznos kapitalnog budžeta poveća na 13.000.000 KM ali da to neće biti dovoljno zbog čega će javna preduzeća biti obavezna da učestvuju u realizaciji važnih infrastrukturnih projekata.

Kadrić je istakao da očekuje da budžet Distrikta za 2022. godinu  bude usvojen u zakonski predviđenom roku, odnosno do kraja godine.

O Prijedlogu budžeta Distrikta za 2022. godinu raspravljat će se i na 15. redovnom zasjedanju koje je zakazano za 28. oktobar.

Podijelite na društvenim mrežama