Video Skupštine Brčko distrikta BiH

Ovdje možete pogledati promotivni video Skupštine Brčko distrikta BiH. Više snimaka možete potražiti na našem You Tube kanalu. Skupština Brčko distrikta BiH.

NACRT ZAKONA O PČELARSTVU UŠAO U SKUPŠTINSKU PROCEDURU

mala Pripremni za 16.rs foto 2Nacrt zakona o pčelarstvu Brčko distrikta ušao je u skupštinsku proceduru i o njemu će se, u prvom čitanju, poslanici Skupštine Distrikta izjasniti u srijedu 10. novembra na 16. redovnom zasjedanju.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je ovaj Nacrt zakona prvi put u skupštinskoj proceduri te da je to bila inicijativa udruženja pčelara.

„Nastojat ćemo da izađemo u susret udruženjima pčelara ali i onima koji se bave pčelarstvom, a nisu dio tih udruženja. Vodit ćemo računa da to zakonsko rješenje bude po mjeri svih. Naravno, ukoliko raspoloženje poslanika bude takvo da pruže podršku tom zakonu“, rekao je Milić.

Milić je napomenuo da je na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova dogovoreno da se Nacrt zakon o igrama na sreću, u drugom čitanju, nađe na dnevnom redu 17. redovne sjednice do kada je rok za dostavu amandmana ovlaštenih predlagača na ovaj nacrt, te da se isto odnosi i na prateći Nacrt zakona o prekršajima.

On je rekao da je iz skupštinske procedure povučen Nacrt zakona o poslovnim zonama koji je usvojen u prvom čitanju u prethodnom mandatu, jer Vlada radi na novom konceptu zakona o poslovnim zonama.

Na dnevnom redu 16. redovne sjednice naći će se i niz izvještaja i drugih akata vezanih za poslovanje i aktivnosti javnih preduzeća, ustanova, fondova koje formira Brčko distrikt, odluke o imenovanju članova Upravnog odbora Razvojno-garantnog fonda, niz informacija koje su u skupštinsku proceduru upućene na zahtjev poslanika te šest revizijskih izvještaja i Prijedlog budžeta Distrikta za 2022. godinu.

Prije početka 16. redovnog zasjedanja poslanici će razmotriti preostale tačke dnevnog reda 15. redovne sjednice.   

Podijelite na društvenim mrežama