U ORGANIZACIJI SKUPŠTINE I VLADE BRČKO DISTRIKTA UPRILIČEN PRIJEM ZA NOVINARE

mala Prijem za novinare 2 002Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija koji rade i djeluju na području Distrikta prvi put priređen je u zajedničkoj  organizaciji Skupštine i Vlade Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić saradnju s medijima proteklih godinu dana ocijenio je zadovoljavajućom te izrazio nadu da će tako biti i u 2022. godini.

„Predstavnicima medija i njihovim porodicama, poželio bih zdravlje, sreću i mnogo poslovnog uspjeha, a svima nama u Distriktu Brčko, naročito onima koji su u javnom poslu, bilo da je riječ o političarima ili  o onima koji su u službi informisanja građana, više tolerancije, jer to je preduslov da ovdje u Distriktu Brčko ostvarimo saradnju koja je prijeko potrebna da bismo, prije svega, podigli ekonomiju, a time ljudima omogućili i uslove za život u Distriktu Brčko“, poručio je predsjednik Milić.

Zadovoljan saradnjom Vlade i medija u vidu kvalitetnog i objektivnog izvještavanja brčanske javnosti bio je i gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić.

„Imamo prilično izazovnu godinu iza sebe, u kojoj su Vlada i Skupština uspjele sve izazove prevazići. Ostvaren je značajan napredak u vidu realizacije konkretnih projekata i aktivnosti koji se mogu prepoznati u našoj zajednici. Ovo je bila dobra prilika da potvrdimo da smo imali vrlo dobru i korektnu saradnju, da se autentično prenesu sve važne informacije koje su neophodne da se spoznaju u javnosti i da novinari u Brčkom imaju naše puno poštovanje“, istakao je gradonačelnik Kadrić.

Podijelite na društvenim mrežama