NA PRIPREMNOM SASTANKU UTVRĐEN DNEVNI RED ZA 19. REDOVNU SJEDNICU

mala Foto Pripremni za 19.rs Šefovi poslaničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH održali su danas pripremni sastanak na kojem su dogovorili dnevni red za 19. redovnu sjednicu Skupštine koja će biti održana 26. januara u 10 sati.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da se na dnevnom redu nalazi nekoliko zakonskih rješenja u drugom čitanju među kojima je i Nacrt zakona o igrama na sreću i Nacrt zakona o prekršajima.

„Radi se svakodnevno na usaglašavanju amandmana i pokušat ćemo da u zakonskom roku postignemo saglasnost  o amandmanima na ove zakone  u cilju da budu usvojeni u narednu srijedu. Zakon o igrama na sreću predviđa povećanje prihoda u budžetu Distrikta Brčko po osnovu priređivanja tih igara“, rekao je predsjednik Milić.

Milić je istakao da je priređivanje igara na sreću specifična djelatnost koja  se mora ozakoniti na način da rad priređivača igara na sreću bude regulisan, prije svega, da budu registrovani i prijavljeni, dok s druge strane postoji potreba da se obezbijede što veći izvori prihoda s tim da se vodi računa da  ne dođe do zatvaranja postojećih priređivača zbog ljudi koji tamo rade.

Na 19. redovnom zasjedanju, u drugom čitanju, poslanici će se izjasniti o Nacrtu zakona o socijalnom preduzetništvu, Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o bankama, te o nekoliko odluka o utvrđivanju javnih interesa  kojima se stvara pretpostavka za realizaciju niza infrastrukturnih projekata.

„U ovom dnevnom redu nećemo imati izvještaje o reviziji finansijskog poslovanja institucija Brčko distrikta jer su takav zahtjev iskazali iz Kancelarije za reviziju  jer veliki broj revizora je ili u izolaciji ili je zaražen kovidom“, rekao  je Milić.

Dodao je da je razmatranje Nacrta zakona o pčelarstvu u drugom čitanju, na zahtjev pčelara, odgođeno dok se ne riješe sporna pitanja i ne otklone sve dileme  predstavnika pčelara u vezi s ovim zakonskim rješenjem.

Podijelite na društvenim mrežama